Over Charlie & Grace

Mijn naam is Arnela. Met mijn man Jaap, onze twee senior (ex-)katers (Kip en Tedje) en onze Duitse Herder (Gijsje) woon ik in een dijkwoning uit 1952, net buiten Dreumel, een prachtig dorp in het land van Maas en Waal. Dagelijks worden we gewekt door de haan van de buren, begroet door de schapen op onze dijk en wandelen we langs geiten, paarden en koeien. Hier wonen is een droom die uitkomt, want ik ben gek op dieren en natuur: twee van mijn grote liefdes! Daarbij fotografeer ik ook erg graag en dit doe ik al meer dan 10 jaar met spiegelreflexcamera’s. In het begin richtte ik mij met name op natuur-, portret- en productfotografie, maar sinds we in het land van Maas en Waal wonen, kan ik al mijn hobby’s combineren en ben ik mijn fotografie portfolio aan het uitbreiden met dierenfotografie, in het bijzonder honden. Dieren hebben vrijheid en vertrouwen nodig om op te bloeien. Daarom ben ik van mening dat de mooiste, ongekunstelde foto’s, die echt recht doen aan het dier en zijn/haar eigenaar, gemaakt moeten worden in de vrije natuur of in de vertrouwde, eigen omgeving. Om die reden fotografeer ik dan ook niet in een studio, maar altijd op locatie!

Mijn liefde voor dieren reikt veel verder dan mijn cameralens. In het verleden heb ik als vrijwilliger bij de Dierenambulance Rotterdam gewerkt en al meer dan 8 jaar bied ik diensten aan in de huisdierenverzorging (waaronder huisdierenverzorging aan huis en hondenuitlaatservice) en huisdieren opvang (waaronder (dag)opvang van honden). Daarnaast begeleid ik honden in hersenwerk en andere (socialisatie) activiteiten. Met mijn eigen honden heb ik altijd getraind en met mijn huidige hond, Gijsje, ben ik actief in de africhtingssport (IGP). In het ‘dagelijks leven’ ben opgeleid als gezondheidswetenschapper en epidemioloog, gepromoveerd in de Sociale Geneeskunde en werk ik als Assistant Professor Epidemiologie. Maar omdat ik nooit ben uitgeleerd én mijn activiteiten op het vlak van hondenopvoeding en -training graag wil professionaliseren, volg ik op dit moment ook de opleidingen tot Kynologisch Instructeur aan de Martin Gaus Academie in Lelystad en de opleiding tot begeleider Hersenwerk voor honden. Sinds ik deze opleiding volg, heb ik besloten om al mijn diensten te bundelen in mijn eigen bedrijf: Charlie & Grace. Mijn bedrijf is vernoemd naar mijn 2 favoriete honden, onze Duitse Herders Charlie en Gijsje. Gijsje’s stamboomnaam is Grazia, de Italiaanse variant van het woord én de naam. Charlie is inmiddels helaas overleden, maar leeft voort in deze bedrijfsnaam.

Wil je een fotoshoot boeken, van mijn andere diensten gebruik maken, of meer weten over de werkzaamheden die Charlie & Grace verricht? Kijk dan gerust verder op mijn website, of neem contact met mij op via e-mail, telefoon of whatsapp!

Charlie en Arnela