Activiteiten en begeleiding

Advies en begeleiding bij reizen

Wil je graag je huisdier meenemen op vakantie, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn of hoe je het moet aanpakken? Aan welke regelgeving je je moet houden en waar je allemaal aan moet denken? Of wil je graag hulp bij het vervoeren van jouw huisdier naar het vliegveld, treinstation of ferry - of helemaal naar je vakantieadres? Ik help je hier graag bij. Neem contact met mij op om jouw vakantieplannen te bespreken, en ik help je om je huisdier zorgeloos mee te nemen met een begeleidingspakket op maat.

Persoonlijke begeleiding

Ben je om welke reden dan ook niet in de gelegenheid om je huisdier te begeleiden naar bijvoorbeeld de dierenarts of een logeeradres? Geen probleem, dit kan ik voor je doen. Om veiligheid en comfort van jouw huisdier onder mijn verantwoordelijkheid te kunnen waarborgen, maak ik uitsluitend gebruik van mijn eigen, speciaal ingerichte bus bij deze activiteiten. Deze ‘persoonlijke begeleiding’ gaat dus vrijwel altijd gepaard met mijn huisdiertaxi service - zie de tarieven pagina en de pagina ‘Huisdiertaxi’ voor meer informatie, of neem contact met mij op als jouw wensen hier niet tussen staan. Een maatoplossing is altijd te bedenken.

Hersenwerk

Heb je een hond die vanwege ziekte of revalidatie niet de beweging kan krijgen die hij nodig heeft? Of heb je juist een senior die niet meer zo goed ter been is maar mentaal nog wel wat aan kan? Dan ben je op zoek naar mogelijkheden om je hond toch nog energie kwijt te laten raken en geestelijk gezond te houden. Puzzelen is een hele mooie manier om dit te bereiken, want lichamelijk vergt het niet veel van je hond en mentaal des te meer! Laat je hond ‘werken’ voor zijn dagelijkse maaltijd of een lekkere snack door hem zijn neus te laten gebruiken voor het oplossen van een puzzel. Hier raakt hij heerlijk voldaan en moe van en kan hij zijn energie kwijt zonder zijn lichaam over te belasten. Ook helpt het jonge honden om hun probleemoplossend vermogen te vergroten en hen weerbaarder en creatiever te maken. Wil je meer weten of begeleid worden hierin? Of wil je een puzzelsessie van je hond combineren met professionele foto’s? Neem dan contact met mij op!

EHBO

Eerste Hulp Bij Opvoeding nodig? Loop je ergens tegenaan met je hond, waar je graag wat hulp bij zou kunnen gebruiken? Bijvoorbeeld bij de benchtraining of zindelijkheidstraining van je pup? Of heb je een hond die ander probleemgedrag vertoont, zoals blaffen naar de postbode of opspringen tegen de visite, en heb je daar hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met mij op - als ik je zelf niet kan helpen, verwijs ik je graag door naar een van de ervaren trainers of therapeuten in mijn netwerk!

Puppy socialisatie

Heb je of krijg je binnenkort een puppy? Dan heb je vast gehoord van het begrip socialisatie: de pup leren omgaan met alles waar hij in zijn latere leven mee te maken gaat krijgen! Een veelgemaakte fout is echter denken dat socialisatie simpelweg ‘confrontatie’ betekent en dat je je pup maar met zoveel mogelijk, zo lang mogelijk en aan zo veel mogelijk dingen moet confronteren. Vind je het lastig om een balans te vinden hierin? Ik help je graag met een socialisatie schema voor jouw pup, op maat gemaakt voor jouw woon- en leefsituatie en die van jouw (toekomstige) hond. Ook kan ik met jou mee op socialisatie activiteit, bijvoorbeeld een gerichte ‘restaurant’ of ‘kantoor’ training, jou en je hond samen leren fietsen of jouw hond laten kennismaken met nieuwe omgevingen, ondergronden of materialen. Ik ben er om jou en je hond te begeleiden en te helpen om van (nieuwe) ervaringen positieve levenslessen te maken. Mijn doel is altijd om jou te helpen je hond zélf optimaal te begeleiden. Neem contact met mij op voor een maatpakket!